Junior Buyer | Welcome at MTEE

Share vacancy

Apply

Junior Buyer

Almere | Operations

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het inkopen van de juiste turbocharger onderdelen bij verschillende Europese leveranciers? Op de afdeling Purchase zijn wij op zoek naar een Junior Buyer die graag zelfstandig deze inkoopprojecten wil gaan leiden. Het betreft een veelzijdige functie met ruimte voor groei en ontwikkeling. Met op termijn veel bewegingsvrijheid en beslissingsbevoegdheid. Is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan naar de vacature van Junior Buyer.

What can we offer you?

We hebben jou veel moois te bieden. Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. heeft een open en informele bedrijfscultuur. Onze medewerkers krijgen volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien in hun vakgebied. Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. is aangesloten bij de CAO Metalektro. De primaire arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer goed en bevatten onder andere:

 • Een goed salaris;
 • 27 vakantiedagen en 5 collectieve vrije dagen;
 • Een fulltime dienstverband op basis van 37,5 uur per week;
 • Flexibele werktijden;
 • Pensioenregeling;
 • Collectieve zorgverzekering;
 • Reiskostenvergoeding.

Je komt te werken in een relatief klein team, waardoor je veel verantwoordelijkheden hebt en bij het hele proces betrokken bent.

MTEE is betrokken bij alle facetten die komen kijken bij de ontwikkeling van de Turbo’s en Engines. Net zo betrokken zijn we bij jou. Wij vinden het belangrijk dat jij je ambities na kunt streven. Daarom bieden we jou diverse mogelijkheden om door te groeien en/of je kennis te verbreden binnen de organisatie.

What are you going to do?

Voor de commodity Stamping and Forging zijn wij op zoek naar een Buyer. Dit team bestaat uit een Lead Buyer, Buyer (vacature), Purchase Assistant en een Supplier Quality Development Engineer.

Als Junior Buyer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het "Strategisch" inkoopproces, om een goedgekeurde leverancierslijst en leveranciersstrategie te realiseren voor de ingekochte componenten van de turbocharger binnen de commodity. Dit doe je met als doel om voldoende capaciteit en kostenefficiënte inkoop van componenten binnen de commodity te waarborgen.

Daarnaast ben jij het aanspreekpunt/escalatiepunt voor het oplossen van probleemsituaties bij leveranciers met betrekking tot contractuele, leverings- of technische kwesties.

Verschillende projecten binnen MTEE zullen op jou een beroep doen wanneer zij een bepaald onderdeel nodig hebben. Jij hebt zelf de leiding over dit inkooptraject. Geen dag is hetzelfde en dat maakt deze functie ook uitdagend en veelzijdig met veel bewegingsvrijheid en beslissingsbevoegdheid.

De leveranciers bevinden zich in Europa en je zal hen dan ook ongeveer 6 keer per jaar bezoeken.

Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor o.a.:

 • Het beoordelen van het leveranciersbestand van turbocomponenten met het oog op de ontwikkeling van een betrouwbaar en concurrerend leveranciersbestand, die voldoet aan de wereldwijde strategie van MHI en de eisen van MTEE op het gebied van kwaliteit, logistiek en inkoopkosten;
 • Het controleren en onderhouden van de status van de goedgekeurde leverancierslijst en het leiden van de strategische leveranciersselectie;
 • Beoordelen van potentiële leveranciers ter plaatse om de commerciële haalbaarheid van de gebruikte productieprocessen te bepalen;
 • Het initiëren van RFQ's en onderhandelen over de prijsstelling;
 • Het opstellen van inkoopovereenkomsten
 • Het evalueren en bewaken van de prestaties die in de Inkoopovereenkomst staan
 • Het organiseren van maandelijkse en driemaandelijkse leveranciersbijeenkomsten gericht op KPI-analyse en strategiebepaling;
 • Het managen van mogelijkheden voor kostenverlaging en product-/leveranciersverbetering;
 • De jaarlijkse prijsonderhandeling.

What skills can you bring?

 • Minimaal 1 jaar ervaring met inkooptrajecten in de automotive industrie;
 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een technische of economische richting;
 • Bij voorkeur in het bezit van NEVI1;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wij zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat, initiatief toont, een betrouwbare gesprekspartner is en uitstekend kan samenwerken.

Are you interested?

Voor aanvullende informatie kun je e-mail sturen naar recruitment@mtee.eu ter attentie van Lilian Latul, Corporate Recruiter.

More information

Hebben wij jouw interesse gewekt? Solliciteer dan vandaag nog door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken.

More about us

De Turbo Purchase afdeling is verantwoordelijk voor de volledige supply chain van alle turbocharger componenten; prototypes, de massa productieproducten en de materialen nodig voor maintenance, reparaties en operaties. De Turbo Purchase afdeling en zijn medewerkers zijn een cruciaal onderdeel om het succes en de winstgevendheid van MTEE te verzorgen en zij werken gemotiveerd met passie, toewijding en een wens om een wederzijds winstgevende relatie op te bouwen met leveranciers, terwijl ze constant voldoen aan de interne producteisen van MTEE.

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. (MTEE) is wereldspeler op het gebied van turbochargers voor de Europese automotive industrie. Wist je dat MTEE een marktaandeel van 20% heeft in heel Europa? Dat wil zeggen dat 1 op de 5 auto’s in Europa een turbo uit Almere heeft. Om de automotive industrie haar bijdrage te laten leveren aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen is downsizing (een kleinere motor met hoger vermogen, eventueel als hybrid) noodzakelijk. Het toepassen van een turbocharger is de beste manier om dit technisch mogelijk te maken.

Ons moederbedrijf MHI is gevestigd in Japan. Dit betekent een intensieve samenwerking met een zeer gastvrije cultuur. Dat merk je in alles. Vanuit onze productielocatie in Almere leveren wij direct aan onze OEM’s over de hele wereld. Al onze 600 medewerkers maken dit mogelijk. Trots en toegewijd, zo kun je ons noemen.

Apply